8 Mayıs 2009 Cuma

Böbrek ve Mesanenin Temizlenmesi

Ağrı kesici, ateş düşürücü, aspirin ve diğer kimyasal ilaçlan kullanmak, aşırı ve doğal olmayan yiyecekler yemek, karışık yemek, sık yemek, fazla peynir yemek ve süt içmek, taze mayalı ekmek, pişmiş ıspanak ve domates salçalı yemekleri sık yemek, yemekten sonra hazım tamamlanmadan meyve yemek,- durgun su, siyah çay, kahve ve hazır içecekleri içmek,- yemekten hemen sonra aşırı ve hızlı hareket etmek,- dar pantolon ve dar ayakkabı kullanmak, böbrek ve mesanede taş oluşmasına zemin hazırlayan alışkanlıklardır.
Böbrek ve mesanede taş oluşmasının sebepleri: Hazım bozuklukları, böbrek yapısındaki değişiklikler,- böbrek hastalıkları,- diyabet gibi metabolizma bozuklukları,- tümör veya kabızlık sebebiyle bağırsaklar, karaciğer, dalak, rahim ve yumurtalıklar gibi organların büyüyerek böbrekleri sıkıştırması.
Taşları ve kumu çözerek idrarla atılmasını sağlayan ilaçlar: Böğürtlen kökü, defne kökünün kabuğu, defne meyvesi, maydanoz tohumu, turp tohumu, bilhassa kara turp tohumu, turp yapraklarının suyu, pelinotu, tarçın, enginar suyu ve kökü, havuç tohumu, kekik, kimyon, anason, misvak.
Taş oluşumunu önleyici, idrar arttırıcı ve kalıntıların idrarla atılmasına yardımcı olan ilaçlar:
Temiz su, havuç suyu, kırmızı pancar suyu, ıspanak suyu, maydanoz suyu, kereviz ve yapraklarının suyu, limon ve greyfurt suyu, karpuz, karpuz çekirdeği, karpuz kabuğu, ısırganotu, kavun çekirdeği.
Burada pişirilmiş ıspanak ve durgun su taş oluşturucu, fakat çiğ ıspanak, ıspanak suyu ve temiz canlı su, taş eritici olarak gösterilmiştir.
Çiğ domates ve ıspanakta bulunan canlı oksalasit, aktif kireç eriticilerden biridir. Ancak domates ve ıspanağın pişirilmesiyle doğal yapısını kaybeden oksalasit, tam tersine, taş oluşturucu olur. Durgun su için "Su" bölümüne bakınız.
Böbrek ve mesaneyi temizlemeye hazırlık
3 çorba kaşığı öğütülmüş çörekotu 200 gr. Bal ile karıştırılır, 3 baş dövülmüş sarımsak ile yoğrulur. Günde 3 defa 1 çorba kaşığı alınır.
Bu ilacı içtikten sonra her defasında bir limon, kabuğuyla beraber ye­nir veya 1-3 limon suyunun 50-100 gr. suyla karışımı veya greyfurt su­yu içilir. Buna 3-5 gün devam edilir.
Veya
100 gr. limon suyu + 100 gr. zeytinyağı + 3 baş dövülmüş sarımsak + 50 gr. sıkılmış maydonoz suyu karıştırılır ve sabah akşam bu karışım­dan 50 gr. içilir.
200 gr. tohumluk arpa 2 litre su içinde 3-4 saat ıslatıldıktan sonra aynı suyla 1,5 saat kısık ateşte kaynatılıp süzülür. 1 bardak arpa suyuna 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek, günde 2-4 defa olmak üzere 3-5 gün boyunca içilir. Arpa yerine aynı şekilde tohumluk yulaf da kullanılabilir. Bu 3-5 gün boyunca içecek olarak taze sıkılmış meyve, sebze suyu ve te­miz su, yiyecek olarak ise çiğ yeşil salata ve meyvenin tercih edilmesi tavsiye edilir.
Böbrek ve mesanenin temizlenmesinde amaç, taşları parçalamak ve ufa­lamak, tıkanıklıkları ve kireci eriterek dışarı atmak, böbrekleri kuvvetlen­dirmek ve karaciğer temizlemesini tamamlamaktır.
Böbrek ve mesane temizlemesinde aşağıdaki 3 usûlden biri uygulanabilir.
l.Usül:
Mide ve bağırsakların tedavisi, karaciğer temizlemesi, kireç temizleme­si ile böbrek temizlemesine hazırlık işlemleri yapıldıktan sonra:
Eşit miktarlarda defne meyvesi + yabani kekik + tane kimyon + gilaburu kabuğu + zencefil + tarçın öğütülür. 3 gün boyunca sabah, öğle ve akşam 2,5-3 gr. (1 çay kaşığı) olmak üzere ılık kekik çayı ile yutu­lur. Bu karışımda gilaburu kabuğu yerine anason kullanılabilir. Bu 3 gün süresince yemek yerine meyve-sebze suları içilir:
1 tane limon suyu yarım bardak ılık su ile karıştırılarak 4 defa içilir. Bu sayı taşların büyüklüğüne göre 7'ye kadar çıkarılabilir. Eşit miktarlarda havuç suyu + kırmızı pancar suyu + salatalık suyu + su karıştırılır ve günde 4 bardaktan 7 bardağa kadar içilir.
Toplam olarak günde 8-14 bardak alınması gereken yukarıdaki karışım­lar şu şekilde tüketilir:
Önce 1 bardak limon suyu karışımı, acıkınca 1 bardak sebze suyu karı­şımı içilir. Limon suyu karışımından sonra 1 saat, sebze suyu karışımından sonra ise 2 saat ara vermek gerekir. 3 gün bu şekilde devam edilir. Bu süre içinde belirtildiği gibi hiçbir şey yenmez.
Not: Limon suyu içemeyenler onun yerine greyfurt suyu veya yukarıda anlatılan sebze suyu karışımını içerler.
Salatalık suyu yerine günde 2-3 defa maydanoz suyu + kereviz, hindiba veya ısırganotu suyu kullanmak daha etkilidir.
2. Usûl:
Sabah: 1. usulde anlatılan karışım aynı şekilde hazırlanır ve yutulur.
Acıkınca çekirdeğiyle ve kabuğuyla beraber sıkılan karpuz suyu istenil­diği kadar içilebilir. İçilecek miktar, normal olarak 2-3 litredir. Ya da 3 ki­lo karpuz çekirdekleriyle birlikte yenir ve günde 200 gr karpuz kabuğu su­yu içilir.
Bu şekilde 3 gün devam edilir. Başka hiçbir şey yenmez.
3. Usûl:
1. usulde anlatılan karışım anlatıldığı gibi hazırlanır ve yutulur.
200 gr. kabuklu arpa veya yulaf 2 litre su ile 2-4 saat ıslatılır,- sonra 1,5-2 saat yavaş yavaş kaynatılır ve süzülerek günde 8-10 bardak içilir.
Ve yeşil yulaf bitkisi veya arpa samanı 20-30 dakika kaynatılarak (aşa­ğıda anlatıldığı gibi) banyo için kullanılabilir. Aynı şekilde kekik de kulla­nılabilir. Taşları dökmeye yardımcı olur, sancıyı hafifletir.
Çok kuvvetli ilaçlar:
Büyük taşları, eski taşları ve diğer metodlarla erimeyen taşları eritmek için, böbrek ve mesane temizlemesinden sonra aşağıdaki kuvvetli ilaçlan kullanmak ve yukarıda belirtilen meyve-sebze sularını içmek gerekir. Kuluçkadaki civciv yumurtadan yeni çıktığında yumurtanın kabuklan alınır ve yıkamadan kurutulur. Sonra ince dövülür ve sabah akşam 1 çay kaşığı suyla yutulur.

Veya
15 gr. karanfil + 30 gr. karpuz çekirdeği + 30 gr. nohut (en iyisi kara hint nohutu) fırında yakılır. Oluşan kül iyice ezilip karıştırılır ve sabah akşam birar kahve kaşığı yutulur. Arkasından 150 gr. semizotu suyu + 30 gr. kereviz yaprağı suyu + 50 gr. su karışımı veya yukarıda anlatılan sebze suyu karışımı içilir. Bu arada bol bol karpuz suyu içilir. Ayrı­ca 100 gr. kara turp suyu gün boyu yudumlanır. Üç gün bu şekilde de­vam edilir, hiçbir şey yenmez.

2 yorum:

  1. Böbrek taşlarını düşürmede gilaburu meyvesi kullanılabilir. Kayseri'nin Gürpınar köyündeki bahçemizde bu meyveden var. İsteyene gönderebiliriz. 0533 642 6761
    www.gilaburusepeti.com/gilaburu-siparisi

    YanıtlaSil
  2. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil