8 Mayıs 2009 Cuma

Namaz

Namaz Vakti
24 saat içinde ardarda gelen, 5 tane büyük ve 50 tane küçük aktif biyoritm periyodu vardır. 5 büyük periyodun herbirinin başlangıcındaki ilk 15 dakika biyolojik olarak en aktif zamandır. Bu vakitte akupunktur noktaları tamamen açık durumdadır. 5 vakit namaz bu 5 büyük biyolojik periyoda denk gelmektedir. 15 dakika sonra BAN yavaş yavaş kapanmaya başlar ve bu kapanma süreci 1,5-2 saat devam eder.
Allah'ın Resulü (s.a.v.) buyurmuştur:
"Namaz için vaktin evveli Allah'ın rızası, vaktin ortası Allah'ın rahmeti, vaktin sonu ise Allah'ın affıdır."
"insanlar eğer namazlara erken gelmenin sevabını bilselerdi, bunun için yarışırlardı."

Namaz Hareketleri

Rüku,
İç organlarıyla birlikte yumurtalık, rahim, prostat, böbrek, idrar yollan ve omurganın sağlığını korur. Mide, karın, sırt ve boyun kaslarını güçlendirir.
Secde, bedenin üst bölgelerine kan akışını artırır, beyinde sıvı ve kan dolaşımını düzenler ve korur, beyni temizler, hafızayı güçlendirir, anlayış ve düşünce kabiliyetini artırır, akciğer, kalp ve sinir sistemini arındırır.
Selam verirken omuzlara bakma hareketi, gözü kan dolaşımı bozukluklarından, göz kaslarını tembellikten, ense ve boyun kemiklerini kireçlenmeden korur.
Secdeye giderken ve secdeden kalkarken yapılan hareketle vücudun tüm eklem ve kaslarının sağlığı muhafaza altına alınır.
Abdest ve namazın maddi faydaları saymakla bitmez. Burada örnek olarak sadece birkaçı anlatılmış, manevi hikmetlerine ise hiç değinilmemiştir. Sağlığını koruması için insana, abdest alması, namazlarını kılması ve yemeğini azaltması yeterlidir.

2 yorum:

  1. Bu blog bizzat gerçek tıp kitabının yazarları tarafından mı yazıldı yoksa bir kişi tüm kitabı alıntılayıp buraya mı koydu?

    YanıtlaSil
  2. Bu blog bizzat gerçek tıp kitabının yazarları tarafından mı yazıldı yoksa bir kişi tüm kitabı alıntılayıp buraya mı koydu?

    YanıtlaSil