8 Mayıs 2009 Cuma

Hareket

Her organ bir fonksiyonu yerine getirmek için yaratılmıştır. Kendi fonksiyonunu yerine getiremeyen organ zayıflar. Vücut, az çalışan organa tüm fazlalıkları ve zararlı maddeleri göndererek, onu çöplük olarak kullanmaya başlar. Mesela, omurga, öne, arkaya, sola, sağa eğilmek ve vücuda giden sinirleri tutmak için yaratılmıştır. Eğilme hareketlerini yeterli derecede yapamayan omurganın, omurlarının çevresinde derhal atıklar toplanır ve kan dolaşımı yavaşlar. Buna bağlı olarak sırt kasları zayıflar, sertleşir, esnekliğini kaybeder, omurgayı tutamaz hale gelir. Omurga çöker, deforme olur, fıtıklar oluşur, sinirler sıkışır. Sıkışmış olan sinirlere bağlı organlar tahribata uğrar.
Hareketli ve az yiyen insan daima sağlıklıdır ve kasları çocukların kasları gibi hayat boyu esnek olur. Sıhhati korumak ve güç kazanmak için insan harekete ve spora muhtaçtır. Ata binme, kürek çekme, yüzme, koşma, bisiklete binme hareketleri doğal hareketlerdir ve tüm organ ve sistemlere en tesirli olanlardandır. Bu sporlar kan dolaşımına yardımcı olur, nefesi korur, vücudu kuvvetlendirir, kireç birikimine mani olur.
Düz tabanlı ve omurgası deforme olanlar kürek çekme, ata binme veya yüzme gibi sporlara hayat boyu muhtaçtırlar. Ancak yüzmenin denizlerde yapılması gerekir, havuz suları çok miktarda klor içerdiği için orada yüzme tavsiye edilmez.
Fakat aşırı hareket, kalp çarpıntısıyla ve nefes tıkanmasıyla, ölüme koşmaya benzer. Kalp atışlarının hızlanmaması için her bir hareket, alıştırma ile yapılmalıdır. Kalp atışları hızlandıkça, ters orantıyla ömür kısalmaya başlar. Dünyadaki azıklardan biri olan kalp atışlarının da sayılı olduğunu unutmayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder