8 Mayıs 2009 Cuma

Akciğerlerin temizlenmesi

Peynir, süt ve süt ürünlerini aşırı yiyenler (kan grubu "A" ve bilhassa "0" olanlar), bunları diğer yemeklerle karıştırarak yiyenler, bisküvi, cips ve benzeri hazır yiyecekleri sevenler, temizlikte klorlu ve asitli deterjan kulla­nanlar, saçları mat ve seyrek olanlar ve herhangi bir akciğer hastalığı geçi­renler, akciğer temizlemesi yapmalıdırlar.
Akciğer temizlemesine hazırlık
Akciğer temizlemesinden önce akciğerleri yumuşatıcı ilaçlardan bir ve­ya birkaçı seçilir ve 7 gün süresince kullanılır.
örneğin:
Kabuklu arpa, kabuklarıyla beraber 3-4 saat ıslatıldıktan sonra aynı su­da 1-1,5 saat kaynatılarak süzülür. Ilıklaştıktan sonra 1 bardak arpa su­yuna 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek, günde 2-3 defa içilir. .1 tatlı kaşığı çam terebentini bir kap sıcak su içine dökülür ve kaba eği­lerek buharı nefes yoluyla çekilir. Veya bu karışım uykudan önce ya­tağa yakın ılık bir yere (kalorifer üzerine olabilir) koyulur. Her gün uy­gulanır.
Veya
Tane kimyon ve defne yaprağı ile haşlanmış yeşil mercimeğe kekik, bi­raz kırmızı pul biber veya karabiber eklenir ve bir süre beklettikten sonra süzülerek elde edilen su günde 2 defa içilir.
Nohut büyüklüğündeki propolis eriyinceye kadar ağızda tutulur veya propolise bal mumu ve bal eklenerek, sakız gibi çiğnenir.
Aşağıda anlatılan ilaçlardan bu şekilde kombinasyonlar yapılabilir:
· 1 çorba kaşığı hakiki bal ılık su veya yeşil çay ile eritilir ve aç karnına içilir. Her sabah bal şurubu içenlerin akciğeri temiz ve kuvvetli olur. ("Bal" bölümüne bakınız.)
· Kuru bakla öğütülür ve sabah-akşam, 1 tatlı kaşığı bakla unu, ılık kekik çayı ile veya ılık su ile yutulur.
· 1-2 çorba kaşığı keten tohumu kavrulup öğütülerek her akşam aç karnına ılık su veya bal şurubu ile yutulur. Öğütülmüş keten tohumuna 3 diş dövülmüş sarımsak ve yeterli miktarda bal eklenirse, ilaç daha da kuvvetlendirilmiş olur.
· 12 tane tatlı badem, 3 tane acı badem, 3 gr. kavun çekirdeği, 10 gr. balkabağı çekirdeği tek tek veya birlikte öğütülerek yutulur veya öğü­tülmeden yenir.
· 3-9 tane tatlı ve 3 tane acı badem hergün ara vermeden aylarca yenir.

Akciğerleri Temizleme
Sabah: 1 çorba kaşığı kavrulmuş keten tohumu +12 tane tatlı badem + 3 tane acı badem + bir tatlı kaşığı ısırgan tohumu öğütülerek ikiye bölünür, ilk yarısı bal şurubu ile beraber sabah içilir. Diğer yarısı akşam içilir. Bu ilacın balgam sökme özelliği vardır.
Bundan sonra öğleye kadar, her saat başında 1 tane limon sıkılarak ya-rım bardak ılığa yakın sıcak su ile karıştırılır ve içilir. Bu şekilde günde 3-4 tane limon tüketilir. Limon suyu içemeyenler 2-3 bardak greyfurt suyu içebilir.
Öğleden sonra meyve veya salata yenir. 17:00-18:00 saatleri arasında yemek yenebilir.
Akşam uykudan önce tekrar yukarıdaki karışım içilir. 10 gün boyunca bu şekilde devam edilir.
Tedaviye paralel olarak 10-14 gün boyunca, 2 günde bir omuzlara, sırtın üst kısmına ve yanlarına kupa kapatılır. 10-12 tane 100 gramlık kupa kullanılabilir. Toplam olarak 5-7 defa kupa kapatılmış olacaktır. Bu işlem balgamın atılmasını kolaylaştırır ve çabuklaştırır. Bundan sonra 10 gün boyunca aşağıdaki karışımlara devam edilir:
· 1 çay kaşığı anason + 1 -2 çorba kaşığı keten tohumu + yarım veya 1 bardak kaynar su ile karıştırılır. Üzerine bez sarılarak 1,5-2 saat dem­lenmeye bırakılır. Her sabah taze olarak hazırlanır ve süzülmeden to­humu ile beraber içilir.
· 50 gr. soğan suyu, 1 çorba kaşığı bal ile karıştırılıp her akşam içilir.
Veya
· 1 kilo taze incir (taze incir yerine 250-300 gr. doğal bir şekilde kurutulmuş incir su ile ıslatılır ve bir gece bekletilerek kullanılır) + 300 gr. su + 1 bardak şeker karıştırılır, 10-15 dakika kısık ateşte kaynatılarak, 5-6 saat bekletilir. Sonra yarım kilo bal, 2 çorba kaşığı toz zencefil eklenerek, 2-3 dakika kısık ateşte kaynatılır ve ateş kapatılır. Sonra safran eklenir ve soğutularak süzüldükten sonra elde edilen şurup, 50 gr. nane veya kekik çayı ile günde 1-2 defa içilir.
Safran hazırlama
· Safran ipçiklerinden bir tutam alınır, 100-150 gr. sıcak su ile karıştırılır, bir gün bekletildikten sonra süzülür ve kullanılır. Safran, balgamdan temizlenmiş akciğerleri kuvvetlendirir.
Bu şekilde, balgam tamamen bitene kadar, seçilen ilaçlara devam edilir. Bu tedavi sırasında balgam ve öksürük çoğalacaktır, bundan endişe edilmemelidir. Çünkü balgam sadece öksürükle atılır. Akciğerler de sadece öksürükle temizlenir.
Balgam söktüren, akciğerleri temizleyen ve kuvvetlendiren çok kuvvetli ilaçlar
· 10 gr. yabani kekik öğütülür. 10 gr. mürrisafi havanda iyice dövülür, ikisi elekten geçirilir ve yeterli miktarda bal ile yoğrulur. Her gün sabah-akşam 1 çay kaşığı alınır ve üzerine ısırganotu çayı içilir.
· Veya
· 5 gr. mürrisafi + 5 gr. biber, (kan grubu "O" ve "B" olanlar kırmızı pul biber, kan grubu "A" olanlar karabiber, "AB" olanlar bibersiz) + 20 gr hardal + 40 gr. ısırgan tohumu öğütülür. Sabah akşam 1 tatlı kaşığı bu ilaçtan alınır ve bal şurubu ile içilir.
Veya
· 2 çorba kaşığı ısırganotu tohumu, 1 çorba kaşığı hardal tohumu ile öğütülür ve 200 gr. balla karıştırılır. 2 çorba kaşığı yeni sıkılmış ve süzülmüş acı kavun suyu veya 4 çorba kaşığı acı kavun yapraklarının suyu bal ve tohum karışımına eklenip iyice karıştırılır ve sabah akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı alınır.
Ek olarak kullanılan balgam söktürücüler
Enfiye buruna çekilir ve hapşırılır. Hapşırmanın kuvvetiyle akciğerde­ki balgam sökülür. Hurma, ayva, kara turp, nar çekirdekleri yemek, yemeklerde kimyon kullanmak, mersin suyu ve karanfil çayı içmek, günde bir avuç fındığı bal ile yemek de balgamı söktürür.
Nuh (a.s.) verem hastalığına yakalandığı zaman, Cenab-ı Hak tarafından beyaz üzüm yemesi vahyolundu, o da yiyerek şifa buldu, denilmiştir. Kan grubu "A", "B" ve "AB" olanlar için beyaz üzüm ne kadar şifalı ise, kan grubu "O" olanlar için siyah üzüm o kadar şifalıdır.

2 yorum:

  1. sayın Aidin hanım benim karım karnından besleniyor bu tedavi yöntemleri ve çayları özellikle akciğerle ilgili olanları karnından verirsek yararlı olurmu veya öneriniz nedir

    YanıtlaSil
  2. bu blok artık kullanılmıyor sanırım

    YanıtlaSil