8 Mayıs 2009 Cuma

Isırganotu Utrika dioika, Utrika urens

Isırganotu demir kaynağıdır. Kuvvetli kan temizleyici ve kan yapıcı, iltihap giderici, şişlikleri dağıtıcı, savunma sistemini kuvvetlendirici, kan şekerini düşürücü, alerjik tepkileri kontrol edici, tahrip olmuş dokuları (mümkün olduğu kadar) yeniden inşa edici ve tüm eksiklerini tamamlayıcı, vücudun ihtiyarlamasını yavaşlatıcı sıfatlara sahiptir. Isırganotu eklem, romatizma ve gut hastalıklarına,- prostat, tiroid ve lenf bezlerinin büyümesine,- böbrek ve safra kesesi taşlarına,-her türlü iltihaplı hastalığa,- kansızlığa ve alerjik hastalıklara, kanser, alzheimer ve multipl skleroza (MS) karşı kullanılabilir. Kısaca, her hastalığa karşı şifadır.
· Bir çay kaşığı taze öğütülmüş ısırganotu tohumu + bir çay kaşığı ısırganotu suyu veya bir çay kaşığı acı kavun yağı ile yoğrulduktan sonra ikiye bölünür ve her iki burun deliğine koyulur. Kafesli kemiğin tıkanıklıklarını açmada çok etkilidir, sinüsleri temizler, geniz etlerini dağıtır. Büyümüş lenf ve tiroid bezlerine uygulanırsa, şişlikleri indirir.
· Isırganotu arpa suyu ile pişirilip içilir. Akciğeri iltihap ve balgamdan arındırır. Aynı şekilde pişirilerek içilen ısırganotu tohumu astıma karşı çok kuvvetlidir.
· Isırganotu yağının içilmesi kabızlığa iyi gelir.
· Mürrisafi ile pişirilmiş ısırganotu adet kanamalarını söktürür.
· Isırganotu ve tohumu hamileliği ve doğumu kolaylaştırır. Isırganotu tohumu taze öğütülür ve zencefil suyu ile ıslatılıp yağlı kağıda sürülür. Kanser yaralarına ve her çeşit tümöre sarılır. Gazlı bez ile sabitleştirilip 10-12 saat bekletilir.
· Isırganotu yakılarak, elde edilen külü, eritilmiş kaya tuzu ile yoğrulur, yağlı kağıda sürülür, kanser yaralarına ve tümörlere sarılır. Gazlı bez ile sabitleştirilip 10-12 saat bekletilir.
· Taze veya kuru ısırganotu ezilir ve sirke ile yoğrulur. Sonra yağlı kağıda sürülür ve iltihaplı eklem, egzama, sedef, varis, büyümüş dalak, karaciğer ve her tür şişliğe (iltihaplı olanlar dahil) sarılıp sabitleştirilir. 10-12 saat bekletilir. İltihabı akıtır, şişlikleri dağıtır.
· Kuru ısırganotu çay olarak, taze ısırgan yemek veya salata olarak kullanılır, ezilmiş kuru yaprakları yemeklere serpilir. Et ile pişirilen ısırganotu şifalı sıfatlarını kaybeder.
· Taze ısırganotu ezmesi veya suyu sirke ile veya sirkesiz kafa derisine sürülürse, sedef ve kepeği yok eder, yaraları kapatır, saçları güçlendirir, parlatır ve yoğunlaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder