8 Mayıs 2009 Cuma

Zeytinyağı

Birer günlük aralarla saç diplerine sürülürse saç dökülmesini durdurur, saçları kuvvetlendirir, beyaz saçları döker, baş ağrısını hafifletir.
Eski zeytinyağı ağrıyan bel ve eklemlere sürülerek masaj yapılırsa, eklemleri yumuşatır ve ağrıları azaltır. Yılancığa ve alerjik cilt döküntülerine sürülürse döküntü azalır, basur memelerine sürülürse, ağrıyı dindirir, iyileşmesini sağlar.
1 avuç kuru üzüm 1 litre su içinde kaynatılarak süzülür, bu su 200 gr. eski zeytinyağı ile karıştırılıp lavman yapılırsa, kalın bağırsak yaralarına, basura, paraproktite adı verilen kalın bağırsaktaki fistüle çok iyi gelir.
Zeytinyağıyla masaj yapılan kaslar esneklik kazanır,-göze sürülse göz kuvvetlenir, kulağa damlatılsa kulak temizlenir, cilde uygulansa cildi parlatır, yumuşatır, güzelleştirir ve kırışıklıkları yok eder. Zeytinyağının içine kantaron, kekik koyarak, öğütülmüş çörekotu veya anasonla karıştırarak faydası artırılabilir. Cilt ve saç için kullanılan zeytinyağına bir damla menekşe, gül ve benzeri kokulu yağlar eklenebilir.
Zeytinyağı içildiğinde, karaciğeri yumuşatır ve temizler, safrayı arttırır, karaciğer ağrılarını giderir, karaciğeri çalıştırır, sarılığı iyileştirir, bağırsakları rahatlatır, mideyi kuvvetlendirir ve mide yaralarını kapatır, bağırsaklardaki kurt ve solucanları düşürür, basuru yok eder, damarları açar, kolesterolü ve kandaki şekeri düşürür, bağışıklığı artırır. Hem içilir ve hem de lavman yapılırsa, bağırsak tıkanıklığını geçirir.
Zeytinyağından maksimum fayda sağlamak için yemeği yağsız pişirdikten sonra zeytinyağını üzerine gezdirmek gerekir.

1 yorum: