8 Mayıs 2009 Cuma

İncir Ficus carcia

Hadisi Şerifte " Eğer cennetten gelme bir meyveyi zikretmem gerekse idi, incirdir derdim. Çünkü cennetlik meyvelerin çekirdekleri yoktur. Hemoroid ve gut hastalıkları olanlar bu meyvelerden yesinler.' buyrulmuştur.
İncir tüm meyvelerin faydalarını içinde toplamıştır. Kanın pıhtılaşmasını sağlar, koyu kanı sulandırır, balgam söktürür. Yaraları iyileştirir, bağırsakları açar ve boşaltır, tüm hastalıklara şifadır. Üzüm sirkesi içerisinde 8-10 saat bekletilmiş 3 tane kuru inciri her sabah yiyen kişi ateşli hastalıklardan korunur, safradan zarar görmez. Halis zeytinyağı içerisinde bir gece bırakılan 3 tane inciri her sabah yiyen karaciğer hastalığı görmez. İncir karaciğer, dalak, böbrek, mesane tıkanıklıklarını açar. Bağırsakları çalıştırarak yabancı mikroplan çıkartır, sağlıklı mikroplan eker. Kanseri önler.
Taze inciri yıkamadan, kabuğunu soymadan, yemek yerine yemek gerekir. Haftada 1-3 günü sadece incirle geçirmek çok faydalıdır. Fakat inciri yıkamaya mecbur kalınırsa, yıkadıktan sonra 34 saat bekletilmeli ki üzerindeki faydalı mikroplar çoğalsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder