8 Mayıs 2009 Cuma

Sağlığı Korumak İçin Genel Tavsiyeler

Sabah güneşin doğmasına 1 -2 saat kala uykudan kalkmak ve akşam güneşin batmasına 1 -2 saat kala uyumamak gerekir. Bu saatlerde uyuyanların uyku, yorgunluk, tembellik ve hastalığı çoğalır. Çünkü bu saatlarde vücut, sistemlerin dengeli olabilmesi için gerekli olan hormonları üretir. Uykuda ise bu süreç yavaşlar. Bu durum fiziksel, psikolojik ve ruhsal rahatsızlıklara yol açar.
Her hastalığın temelinde yetersiz hazım veya hazımsızlık olduğu için,
zencefil, kekik, kimyon, mercanköşk, hardal, zerdeçal, kakule, çemen ve biberiyeyi sırayla devamlı kullanmak gerekir. Bunlar sindirimi kolaylaştırır, mide ve bağırsakları kuvvetlendirir, bu organlardaki mikrofIorayı normalleştirir, iltihaplanma sürecini durdurur, gastrite, hatta H. Pylori enfeksiyonuna son verir.

· Başağrısı, midede hazımsızlık, geğirme, ekşime varsa, tansiyon ve kan şekeri yükseliyorsa yapılacak en doğru §ey kusmaktır. Kusmak için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 bardak ılık suyu karıştırarak içmek yeterli olabilir. Kusmada zorlananlar, midenin üzerine ılık su torbası koyarak, iki parmağı ağza sokarak kusma hissi uyandırabilirler. ("Kusma" bölü­müne bakınız.) Ayda bir ya da iki defa kusmak ile mide temizlenir ve kuvvetlenir.
· Hindibağ, sinirliot, ısırganotu ve yabani semizotunu, mide, bağırsak ve karaciğer enzimlerini artırmak için, hazmı ve kan üretimi süreci gi­bi bedenin bütün süreçlerini düzeltmek için, kısacası tüm hastalıklara karşı ilaç olarak kullanmak gerekir.
· Yeşil sebzeyi çoğaltmak gerekir. Roka, çiğ ıspanak, hindiba, kereviz, maydonoz, semizotu gibi her türlü yeşilliği, havuç, kırmızı pancar, so­ğan, limon suyu ve zeytinyağı katarak, salata şeklinde her gün yemek gerekir.
· Kabız olmamaya dikkat etmek gerekir. Sıhhatli olmak isteyen biri, bü­yük abdeste çıkmadan ikinci bir yemek yememelidir. Karpuz, incir, greyfurt, üzüm gibi meyveler, havuç ve yeşil yapraklı sebzeler bağır­sakları rahatlattığı için büyük abdeste çıkılmadığı zaman yemek olarak yenebilir. Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir. Müshil ilaçları
• Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu), hint yağı veya sinamekiyi haftada bir,
• Sarısabırı her ilkbahar ve sonbaharda,
• Acı kavun yaprağını yazın ayda bir defa kullanmak sindirim sistemini ve organların sağlığını korur. ("Acı kavun" ve "Mide ve Bağırsakların Tedavisi" bölümlerine bakınız.)
• Sarımsak yutmaya alışmak gerekir. Sarımsak yutmaya 3 dişten başla­narak 21 dişe kadar çoğaltılabilir. Böylece yılda 1 defa 21 günlük sa­rımsak kürleri yapılır. İmkan varsa, bu 21 günlük kürler sırasında 10 gün boyunca her akşam bir baş sarımsak, 1 tatlı kaşığı çörekotu, 1 tat­lı kaşığı ısırganotu tohumu dövülür, yarım çay kaşığı zencefil eklenir, bal ile karıştırılır ve aç karnına yenir. Fakat her akşam 1-3 diş sarımsak yutmaya ömür boyu devam edilir. Kuru soğan çiğ olarak yenir. Soğan ve sarımsak kansere, alerjiye, ağır enfeksiyonlara ve genetik mutasyonlara karşı vücudun direncini artırır. İdrar, balgam, safra ve hayzı söktürür, iltihabı kurutur, zararlı mikropları ve kurtları öldürür, bezleri ve kanı temizler, tansiyon, kolesterol ve kan şekerini kontrol altına alır.
• Her sabah taze sıkılmış sebze veya meyve suyu içmek, hergün meyve ve yeşil sebze yemeye devam etmek, kanı ve organları temiz tutar, kal­bi rahatlatır, huyu güzelleştirir, uyku ve yemeği azaltır, vücudun sağlı­ğını, kuvvetini ve canlılığını korur.
• Karpuz mevsiminde karpuzu tüm hastalıklara karşı büyük nimet olarak görmek, onu çekirdekleri ile yemek ve kabuğunun suyunu sıkarak gün­de 1 -2 çay bardağı içmek gerekir. Karpuz böbrek taşlarını düşürür,- ka­raciğeri ve böbrekleri kuvvetlendirir ve temiz tutar.
Uyarı: Sebze ve meyvenin genetiğinin değiştirilmemiş olmasına dikkat edilmelidir.
Halis zeytinyağının faydaları saymakla bitmez: Kan şekeri ve koleste­rolü normalleştirir, bağırsak yaralarını ve basuru iyileştirir. Kanserden korunmada ve safra taşlarını eritmede etkilidir, damar açıcı ve temiz­leyicidir. Zeytinyağından maksimum fayda sağlamak için çiğ olarak kullanmak gerekir.
• Haftada 1-3 defa yeşil sebze ile birlikte mizaca yani kan grubuna uy­gun olan bir et ve 1-2 defa balık yemek sindirimi rahatlatır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip, metabolizmayı normalleştirir. ("Et" bölümü- ne bakınız.)
• Yumurta sadece taze olarak 1-3 günlükken, en fazla 9-10 günlükken, yenebilir. 10 günlük veya daha bayat yumurta veya 5 dakikadan fazla kaynatılmış yumurta veya pastörize edilmiş yumurta zehirlidir ve aller-jendir. Bayat yumurta eskiden sadece çimento yapımında kullanılırdı.
• Kan dolaşımını düzeltmek ve muhafaza etmek için her ilkbaharda sü­lük kullanmak, yazın ve kışın da hacamat yaptırmak gerekir. ("Sülük Tedavisi" ve "Hacamat" bölümlerine bakınız.)

Hazmın bozulmaması, vücutta toksik kalıntı oluşmaması ve karaciğer hastalıklarına yakalanmamak için:
• Süt ürünlerini balıkla ve et ile birlikte yememek,
• Nohut, mercimek ve fasulyeyi yoğurt ile birlikte yememek, Mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan yiyeceklerden,
• Hazır sosis, salam, sucuk gibi karışık et ürünlerinden, "Fast-food" yiyeceklerden, Dondurulmuş yarı hazır gıdalardan, Mikrodalgada hazırlanmış besinlerden, Ambalajlı ürünlerden ve konservelerden uzak durmak gerekir. Ayrıca
• Kavrulmuş ve beklemiş kuruyemişler,
• Margarin, ayçiçek yağı, fındık yağı ve mısırözü yağı gibi rafine edilmiş katkılı yağlar kolesterolü yükseltir ve damarlarda katı tıkanıklıklar oluşturur. ("Yağlar" bölümüne bakınız.)
• Boya, sitrik asit veya sirke ruhu ile hazırlanmış zeytinler,
• Ketçap, soslar, hazır turşular, katkılı reçeller ve yapay ballar,
• Uzun ömürlü süt, krem şanti, hazır çorba ve diğer uzun ömürlü ürünler,
• Aspartam, aspasvit, aspamiks, glikoz, fruktoz gibi transgenik tatlandırıcılar,
• Boya, tatlandırıcı, aroma ve karbondioksit içeren gazoz, yapay hazır meyve suları ve kolalı içecekler,
• Transgenik nişasta, glikoz, fruktoz, kıvam arttırıcı, aroma ve boya, süt tozu, yumurta tozu, yağ ve koruyucu içeren hazır yiyecekler sağlığa son derece zararlıdır uzak durmak gerekir. Bunlar, böbrek, karaciğer, beyin ve üreme organlarının dokularını olum­suz etkiler, hafıza kaybına, konsantrasyon buzukluğuna, kısırlığa, şeker hastalığına, alerjilere ve bugüne kadar bilinmeyen hastalıklara sebep olur (MS gibi). ("Katkı Maddeleri" bölümüne bakınız.)
'Doğal" olduğu söylenen vitamin ve ilaçların hemen hemen tamamı ge­netiği değiştirilmiş ürünlerden elde edilir. ("GMO" bölümüne bakınız.)
Müslümanlar için uyarı: İlaç firmalarının resmi açıklamasına göre kap­sül, draje ve tablet yapımında sadece domuz jelatini kullanılmaktadır. Da­na jelatini, deli dana salgınından bu yana üretimden kaldırılmıştır. ("İlaçlar" bölümüne bakınız.)
Temizlik maddeleri ve deterjanları kullanmaktan sakınmak gerekir.
Yağ çözücüler, kireç çözücüler, lavabo açıcılar, klorlu deterjanlar, bulaşık deterjanları ve benzerleri beyin damarlarını, akciğerlerdeki bronşları ve alveol-leri eriterek şişirir ve yıpratır, kana karışarak alerjilere, kısırlığa, MS'e ve kansere yol açar. ("Aromalar" bölümüne bakınız.)

2 yorum: