8 Mayıs 2009 Cuma

Keten tohumu Linum usitatissimum

Diş etlerindeki, yüzdeki, ses tellerindeki, göğüsteki ve herhangi bir uzuvdaki iç ve dış şişlikleri giderir, ses bozukluklarını yok eder. Böbrek ve mesane taşlarını düşürür. Meni ve idrarı çoğaltır, doğumu kolaylaştırır, mideyi, bağırsağı ve saçları kuvvetlendirir, yaralan kapatır. Özellikle boğmaca, öksürük ve ülser için çok faydalıdır. Kanseri önler, başlayan kanseri durdurur.
· 1 çorba kaşığı keten tohumu öğütülüp, 1 çorba kaşığı bal ve 3-5 diş dövülmüş sarımsak ile karıştırılır ve yutulur, sonra kaliteli bir su içilir ("Su" bölümüne bakınız.) Bu işlem ishali durdurur, kabızlığı önler.
· 1 çorba kaşığı keten tohumu sıcak su ile karıştırılıp, üzerine bez sarılır ve 1 -2 saat demlenmeye bırakılır. Veya 1 çorba kaşığı keten tohumu 50 gr. soğuk su ile karıştırılır ve 5-6 saat bekletilir. Sonra çekirdekleri ile beraber günde 1 defa içilir.
· Taze öğütülmüş keten tohumu su ile karıştırılır eziklere ve şişliklere karşı uygulanır.
· Kaynatılmış keten tohumunun lapası yanıklara sürülür.
· Keten tohumu ısırganotu ile kaynatılıp sade veya balla yendiğinde kansere iyi gelir.
· Ekmek hamuruna eklenirse, ekmeğin hazmını kolaylaştırır.
· Taze kavrulmuş ve öğütülmüş keten tohumu zeytinyağı ile karıştırılıp kafa derisine sürülür.
Bu, kelliği durdurur, saçların uzamasını ve çoğalmasını sağlar. Uyarı: Öğütülmüş keten tohumu bekletilmez! İçerisindeki omega asitleri şifalı etkisini kaybeder!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder