8 Mayıs 2009 Cuma

VüCUDU TEMiZLEME

Vücudunuzu Temizlemeye İhtiyacınız Var mı?
· Her yediğiniz yemekten sonra büyük abdeste çıkıyor musunuz ve yemek sonrası kendinizi rahat hissediyor musunuz?
· 4-5 saatlik uykudan sonra kendinizi dinç hissediyor musunuz?
· Uyandığınızda ağzınızdaki tat güzel mi?
· Vücudunuzun kokusu güzel mi?
· Vücudunuz esnek mi, ayak baş parmağınız ile alnınıza dokunabiliyor musunuz?
· Dizleriniz üzerinde veya bağdaş kurarak istediğiniz kadar oturabiliyor musunuz?
· Bacağınızın birini yerden kaldırarak, tek bacak üzerinde 30-40 saniye kadar durabiliyor musunuz?
· Rüyalarınızda koku, tat, renk algılayabiliyor musunuz?
Tüm sorulara verdiğiniz cevap "Evet" ise, sağlığınız yerindedir ve temizlenmeye muhtaç değilsinizdir. Aksi durumda olanlar temizlenmeye ve tedaviye muhtaçtırlar.
Burada en sık rastlanan hastalıkların tedavisi ele alınmıştır, sizin hastalığınız bu saydıklarımızın arasında bulunmuyorsa üzülmeyin. Tüm hastalıkların sebebi aynı olduğu gibi, tedavisi de hemen hemen aynıdır.
Hangi hastalık olursa olsun sebebini anlamak için "hastalıkların başlangıcı ve seyri" bölümünü ve aşağıda anlatılan bütün hastalıkların sebebini dikkatli okuyup iyi kavramak gerekir.
Kendi hastalığını bilmeyen de üzülmesin, yukarıda "Hayır" diye cevapladığı sorular üzerinde düşünsün ve okumaya devam etsin.
Vücut nasıl temizlenir?
1. Beslenme alışkanlıklarınızı kontrol ediniz. Zararlı alışkanlıkları bırakarak, faydalı olanlar ile değiştiriniz. Bu kitapta anlatılan beslenme kurallarına göre yemeklerinizi değiştiriniz. ("Hastalık sebepleri" ve "Doğru beslenme" bölümlerine bakınız.)
1. Tükettiğiniz suyun kalitesine dikkat ediniz. Vücutta toplanan zararlı kalıntıları sadece hafif su eritir ("Su" bölümüne bakınız.)
2. Taze sıkılmış meyve ve sebze suyu içiniz. Meyve ve sebze suyu organik asitler içirdiği ve sudan daha kuvvetli bir eritici olduğu için tercih ediniz. Tercih ettiğiniz meyve ve sebze sularını su ile karıştırarak içmeyi unutmayınız. ("Meyve ve sebze" ile "İlaçlar" bölümlerine bakınız.)
3. Bal, çiğ meyve ve sebzeyi tercih ediniz. Bunlar vücudunuzu temizleyip çalıştırır, vücuda direnç kazandırır.
4. Pişmiş yemekleri 1 öğüne indiriniz. Ağır hasta iseniz değil pişmiş yemek, çiğ meyve ve sebzeden bile uzak durmak lehinizedir. Sadece günde 1 çorba kaşığından fazla olmamak şartıyla doğal bal yiyiniz ve meyve, sebze suyu içiniz. Yemeğin hazmı için vücut enerji harcar. Bal, meyve ve sebze suları ise vücuda enerji harcatmadan, ona kendi enerjisini verir.
5. Nefesinizi kontrol ediniz. Doğru nefes alıp vermiyorsanız onu düzeltmelisiniz ("Nefes" bölümüne bakın).
6. Hacamat yaptırınız ve haftada 1 gün oruç tutunuz.
7. Mide-bağırsak tedavisi, karaciğer ve diğer gerekli temizlemeleri yapınız.
8. Gerekli temizlemelerden sonra 3 günlük açlıklara geçiniz.
9. İyileşmeye başlayınca meyve, sebze sularını azaltıp, çiğ meyve ve sebzeyi artırınız. Gerekirse, 3 günlük açlıklardan sonra 10 günlük açlıklara geçiniz.
10. Yeme ve içmeyi 2 öğüne indiriniz. Sabah ilk önce meyve veya bal, akşam çiğ sebze ve yemek yiyiniz.
11. İyileştikten sonra, sağlığınızı korumak için, haftada 1 gün veya her ay (Hicrî 13, 14, 15. günler) 3 gün aç kalmaya gayret ediniz.
Dikkat: Kalp, karaciğer veya beyin ameliyatı ya da organ nakli gibi ameliyat geçirenler, diyalize bağlı böbrek hastaları, iki yıldan fazla insülin kullanan diyabet hastaları, uzun tedavi sürecinden çıkanlar ve 60 yaşın üzerinde olan yaşlılar bu temizleme işlemini doktor tavsiyesi olmadan ve kontrolsüz yapmamalıdır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder