8 Mayıs 2009 Cuma

Çörekotu Nipella sativa

Peygamberimiz (sav.): 'Çörekotu'na devam edin. Zira Allah onda ölüm hariç her derde şifa halk etmiştir" buyurmuştur.
Çörekotunun bir defada kullanılma miktarı 1,5-2 gr. (1 kahve kaşığı), bir günde kullanılma miktarı ise (bir çorba kaşığı) 6-7 gr. kadardır. Çörekotu balla karıştırılır ve 1 tatlı kaşığı sabah akşam aç karnına yutulur. Büyüklere, küçüklere, hastalara ve sağlıklılara iyi gelir.
· Her gün çiğneyerek yutulan 3-5 gr. çörek otu ağız kokusunu düzeltir.
· 30 gr. öğütülmüş çörekotu, 200 gr. zeytinyağı ile karıştırılır. 7 gün beklettikten sonra süzülür ve her gün 20-30 gr. içilir veya yemek üzerine veya soslara katarak kullanılır. Bu yağla ağrıyan eklemlere masaj yapılır, cilt bozukluklarına ve problemli saçlara sürülür.
Baş ağrısını ve baş dönmesini kesmek için:
· Çörekotu yağı saçlara ve kafa derisine sürülürse saçı çabuk bitirir ve beyazlaşmasını geciktirir, baş ağrısı, migren, baş dönmesini giderir. Çörekotu yağının kulağa damlatılması kulağı temizler.
· Taze öğütülmüş çörekotu koklanırsa, baş ağrısını keser.
· Çörekotu ince, yeni öğütülmüş toz halinde buruna çekilirse, kafesli kemik ve burun tıkanıklıklarını açar.
Sara hastalığına:
· Sara hastalığında çörekotundan tütsü yapılır, taze öğütülmüş çörekotu buruna çekilir. Çörekotu yağı kafa derisine sürülür ve kulağa damlatılır.
Sedef, vitiligo ve mantar hastalığına:
· Sirkenin çörekotu ile macunu sedef hastalığına, mantar, sivilce ve siğillere iyi gelir.
· İnce öğütülmüş çörekotu yaraya serpilirse yarayı iyileştirir, yenirse ve basura serpilirse, basuru iyileştirir.
· Çörekotu hamura karıştırılsa, ekmeğin hazmını kolaylaştırır, yenirse, mide ve bağırsak gazlarını söker, bağırsak ve karaciğerdeki kurt ve yabancı mikropları öldürür, ağız kokusunu güzelleştirir.
Yüz felcine:
· Çörekotu akşam sirkede ıslatılır ve sabaha kadar bekletilir. Sonra iyice dövülerek buruna çekilir. Bu işlem günde 3-5 defa tekrarlanır. Baş ağrısını keser, yüz felcine iyi gelir.
· Çörekotu yağı buruna çekilirse ve kafa derisine sürülürse, yüz felcine iyi gelir.
Hafızayı kuvvetlendirmek için:
· 1 bardak nane çayına 7-11 damla çörekotu yağı damlatılır ve bal ile tatlandırılır. Günde 2 defa içilir.
Halsizliğe karşı:
· Çörekotu ve çemen aynı miktarda öğütülür, gerekli miktarda bal ile yoğrulur. Her sabah-akşam bir çorba kaşığı kadar alınır.
Hormon dengesizliğine karşı:
· Her sabah 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörekotu + 10-20 mg. arı sütü + 30-50 gr. bal karıştırılır ve ağızda eritilip yutulur. Buna bir ay devam edilir.
Doğumu kolaylaştırmak ve kadın hastalıkları için:
· 1 çorba kaşığı papatya bir bardak su ile kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır. Aynı şekilde çörekotu da kaynatılıp süzülür ve süzülmüş papatya suyu ile karıştırılır. Biraz soğuduktan sonra 50 gr. bal katılarak eritilir ve küçük bir pompayla (veya iğnesiz enjektörle) vajinaya sıkılır ve bekletilir. Aynı zamanda safran veya keten tohumundan yapılan içeceğe 7-11 damla çörekotu yağından damlatılır ve içilir. Bu işlem, doğumu kolaylaştırmak için sancı başladıktan sonra ve kadın hastalıkları için bir-iki hafta süresince her akşam uygulanır.
Kandaki kolesterolü indirmek ve kolesterollü tıkanıklıkları eritmek için:
· Bir çorba kaşığı öğütülmüş çörekotu + bir çorba kaşığı öğütülmüş civanperçemi + 1 çorba kaşığı bal karıştırılır, ikiye bölünür ve her sabah ve öğle vaktinde aç karnına yenir. Acıkınca yeşil çay, meyve suyu veya havuç suyu içilebilir, fakat öğlene kadar hiçbir şey yenmez. 1 hafta devam edilir.
Kısırlığa karşı:
· 1 bardak çörekotu + 1/2 bardak çemen + 1/2 bardak turp tohumu öğütülür, 2 bardak bal ile karıştırılır ve sabah-akşam bir çorba kaşığı yenir. Bitene kadar devam edilir.
Prostat hastalıkları için:
· 6 hafta süresince her sabah 1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörekotu + 1/3 çay kaşığı dövülmüş mürrüsafi, bal şurubu ile içilir. Bel, kasıklar ve testislerin alt kısımlarına her akşam çörekotu yağı sürülüp daire şeklinde iyice masaj yapılır (ovulur). 3 hafta devam edilir. Sonraki 3 hafta süresince çörekotu yağı yerine acı kavun suyu aynı şekilde kullanılır.
Diyabete karşı:
· Bir su bardağı öğütülmüş çörekotu + yarım bardak öğütülmüş tere tohumu + bir bardak öğütülmüş nar çekirdeği + bir bardak kurutulmuş ve öğütülmüş beyaz lahana kökü + bir çorba kaşığı dövülmüş mürrüsafi karıştırılır ve karışım bitene kadar aç karnına günde 3 defa birer çorba kaşığı alınır.


Dalak hastalıklarına:
· Her akşam çörekotu öğütülür ve eski zeytinyağı ile (veya zeytinyağının tortusu ile) karıştırılıp sol kaburga kemiklerinin altına sürülerek üstü kapatılır. Sabaha kadar bekletilir. Aynı zamanda 1 kahve kaşığı çemen otu, 1 su bardağı sıcak su ile karıştırılır ve bal ile tatlandırır. İçine 7-11 damla çörekotu yağı damlatılır ve içilir. İki hafta bu işlemlere devam edilir.

Böbrek ve safra kesesi taşlarını eritmek için:
· Bir kahve fincanı taze öğütülmüş çörekotu + bir kahve fincanı doğal bal karıştırılır. 3 baş sarımsak dövülüp çörekotu-bal karışımıyla yoğrulur. Üçe bölünür ve günde 3 defa 50-100 gr. limon suyu ile birlikte alınır. 7 gün boyunca her gün aynı işlem tekrarlanır.
· Çörekotu bal ile karıştırılıp içilirse, böbrek ve mesanedeki taşları eritir, ağrı-sızıyı giderir, balgamı keser, nefes darlığına karşı iyi gelir.
Safra kesesi dokularını düzeltmek için:
· Bir çorba kaşığı öğütülmüş çörekotu + bir tatlı kaşığı ince öğütülmüş mürrüsafi + 200 gr. bal iyice karıştırılır, bitene kadar sabah-öğle-akşam birer tatlı kaşığı yutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder