8 Mayıs 2009 Cuma

Göz Hastalıkları

Göz hastalıkları beyin, mide, ince bağırsak, karaciğer, safra kesesi ve böbrekle bağlantılıdır. Önce bu organların tedavisi yapılır. Beden sağlıklı olunca, gözler de iyileşir. Ayağın baş ve küçük parmağı hariç orta 3 parma­ğında sızlama varsa, bu sızı göz rahatsızlığının işaretidir.
Göze hazımsızlıktan daha kuvvetli bir düşman yoktur.

Tedavi:
Mide ve bağırsakların tedavisinden başlanarak, sırayla karaciğer temiz­lemesi, beyin temizlemesi, kan temizlemesi, böbrek temizlemesi yapılır. Bu tedavi bütün göz hastaları için zaruridir.
Gözde bulunan bez kanallarının kireçlenmesi ve tıkanması, göz ve göz kapağının akut veya kronik iltihaplanması, gözde batma, yanma, yaşarma, ışığa duyarlılık, göz yorgunluğu, damar tıkanması, görme gücünün zayıfla­ması, göz tansiyonu, katarakt başlangıcı gibi rahatsızlıkları olanlar aşağıda­ki ilaçlan kullanır:
Taze rezene, bilhassa yabanisi sıkılıp suyu göze damlatılır. Mucizevi bir şekilde gözü kuvvetlendirir.
1-2 tatlı kaşığı rezene veya anason tohumu havanda ezilir, 150 gr. kay­nar suyla karıştırılır, 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve soğu­duktan sonra göz banyosu için kullanılır.
Haftada 1-2 defa gözlere 1-3 damla defne yağı, zeytinyağı veya papat­ya yağı damlatmak, göz hastalıklarına iyi gelir ve gözü hastalıklardan korur.
Günde 1-3 defa gözlere 1-3 damla limon suyu damlatılır. Buna 1-2 haf­ta devam edildiğinde gözü temizler, kireci çözer, göz tansiyonunu düşürür, gözü kuvvetlendirir. Limon suyu ömür boyu kullanılabilir.
Alt göz kapaklarının içine 1 damla bal koymak, limon suyu damlat­maktan daha etkilidir ve gözlere çok iyi gelir.
Veya
Maydanoz, papatya veya yeşil çay demlenerek gözlere pansuman ya­pılır, sonra birer damla bal veya taze limon suyu damlatılır.
Veya
Eşit miktarlarda bal ile soğan veya sarımsak suyu karıştırılarak gözlere sabah akşam 1-3 damla damlatılır.
Her akşam şakaklara çörekotu yağı sürülür.
Bu uygulamalar esnasında ayrıca günde 2-3 defa, havuç suyuna 7-10 damla çörekotu yağı katılarak içilir.
Safran, gözü kuvvetlendirir, katarakt oluşumundan korur, damar tıka­nıklıklarını açar.
Karabaş otunu kaynarak içmek, gözlere kadın sütü veya yeni sağılmış inek sütü damlatmak, bakla ununu hamur yapıp göz kapaklan üzerine koymak, buruna papatya veya enfiye çekmek, kulakların arkasından veya kafanın arkasından kan aldırmak göz tansiyonunu indirir.
Omuzlardan, kulakların arkasından, boyunda ense çukurundan biraz aşağıdan, kafadan, bel ve kuyruk sokumundan yapılan hacamat gözü temizler, kuvvetlendirir ve kan dolaşımını düzeltir.
Uyarı: Göz hastalıklarında tarama hacamata kürek kemikleri arasından başlamak gerekir.
Şakaklara sülük koymak yeni oluşmuş katarakta ve kaza sonucu yaralan­mış gözlere çok iyi gelir.
Uyarı: İlerlemiş ve sabitleşmiş kataraktı, ilerlemiş glakomu ve göz kan­seri olanlara, göz ameliyatı geçirenlere, kemoterapi ve radyoterapi gören­lere hacamat yapılmaz, kupa kapatılmaz, sülük konmaz.
Göz için zararlı olanlar:
Tuz, doğal olmayan turşu, fazla ekşi yemek, soğan, sarımsak, siyah zey­tin ve sirkeyi çok kullanmak, çok yemek, çok su içmek, mide ve bağırsak­larda gaz oluşturan bilhassa bakliyat türü yemekler yemek, yemekten hemen sonra uyumak, çok uyumak, aşırı cinsi münasebette bulunmak, sırt üstü uyumak, uykusuzluk, bağırarak ve şiddetli bir şekilde ağlamak, sık hama­ma gitmek, yüz ve boyuna sık kupa kapatmak, sık kan aldırmak, küçük harfli yazıları çok okumak.
Göz egzersizi için günde 10-15 dakika küçük harfli yazı okumak fayda­lıdır. .

Göz için faydalı olanlar:
Az yemek, sessizce çok ağlamak, hapşırmak, gülümsemek, başı zeytin­yağı ile yağlamak, buruna zeytinyağı, badem yağı, defne yağı damlatmak, arasıra kusmak, beyin, karaciğer, böbrek ve kan temizlemelerini yapmak, güzel ahlaklı olmak, temiz nehir veya denizde su altında gözleri açık tut­mak, sabahleyin yükselen güneşe bakmak, sık sık fakat kısa sürelerle güne­şe bakmak, rahat ve yeterli uyumak, yüksek yastıkta uyumak, saçları uzat­mak, saçları sık taramak, hergün sürme kullanmak, gözleri sık sık rezene su­yu ile yıkamak, beyaz mantarı kaynatarak suyunu içmek.
Eskiden insanlar saat olmadığı için güneşe sık bakarlardı, bu sebepten göz problemi yaşamazlardı. Vücuttaki her organın onsekizbin alemde bir misali vardır. Gözün misali güneştir ve göz ile güneşin enerji kaynağı aynı­dır.

27 yorum:

  1. göz için bir kaç damla limon suyu demişsiniz ama ben göz doktoruna danıştım. limon suyu göz bebeğini deforme etmekten başka bir işe yaramıyormuş. haberiniz olsun dedim, yanlış yönlendirme olmasın diye.

    YanıtlaSil
  2. bir arkadaşım bir arkadaşının göze bal damlatarak 8 numara miyop gözlüğü attığını söylemişti.damlattım ama çok yakıyo. başka deneyeniniz varmı.varsa ne balı kullandı yazarsa sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arkadasiniza nasil ulasabilirim

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Arkadaşlar ben havuç suyu bide bal karıştırıp gözüme damlattım biraz yakıyor ama çom iyi geldi 7 gün yapacam bir yerde okudum yaptım ilk denemede faydasını gördüm marketteki ballar olur

      Sil
  3. Ben goz kurulugu icin kestane bali kullaniyorum.az miktarda bali biraz suyla karistirirsaniz yanma olmaz.limonun zarar verdigini bende duymustum.Allah sifa versin.

    YanıtlaSil
  4. Ben goz kurulugu icin kestane bali kullaniyorum.az miktarda bali biraz suyla karistirirsaniz yanma olmaz.limonun zarar verdigini bende duymustum.Allah sifa versin.

    YanıtlaSil
  5. herhangi bir bal olabilir mi. mesela marketlerde satılanlar..

    YanıtlaSil
  6. herhangi bir bal olabilir mi. mesela marketlerde satılanlar..

    YanıtlaSil
  7. Markette satılan doğal olmayan bal tabiki olmaz. Doğal bildiğiniz bir yerden getirtin

    YanıtlaSil
  8. Göze limon damlatmak kısmını okuyunca diğerlerininde doğruluğundan şüphe ettim.Çünki bütün göz doktorları göze limon damlatmanın riskli olduğunu söyler.Bide burada sürekli damlatın yazıyor.

    YanıtlaSil
  9. Göze limon damlatmak kısmını okuyunca diğerlerininde doğruluğundan şüphe ettim.Çünki bütün göz doktorları göze limon damlatmanın riskli olduğunu söyler.Bide burada sürekli damlatın yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz çocukluktan beri çay demine limon sıkıp gözümüze damlatırız ve hiç göz hastalığı geçirmedim elhamdülillah. Gözlerimde de bir sıkıntı olmadı bozulmaya dair...
      Biz ailecek yaparız. GöZleri de ışıl ışıl yapıyor :)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Kardesim.peki goz kapaklarinda şişme ve kizariklik icin iyi gelir mi

      Sil
  10. Göze günde 1 damla sogan suyu ile bal Damlatirsaniz Gözü kuvetlendiriyor ve göz beyazini beyazlatiyor.ilk etapda yakiyor. gözlerinizi 5 dk kapali tutarsaniz göz yanmasi cabuk geciyor.zarari yok faydasi var denemeye deyer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simdi ben anlamadim sogan suyu bal falan diyo.ama goze zararli olan bolumde sogan sarimsak yaziyo nasil is

      Sil
  11. Göze günde 1 damla sogan suyu ile bal Damlatirsaniz Gözü kuvetlendiriyor ve göz beyazini beyazlatiyor.ilk etapda yakiyor. gözlerinizi 5 dk kapali tutarsaniz göz yanmasi cabuk geciyor.zarari yok faydasi var denemeye deyer

    YanıtlaSil
  12. Oğlum 2 yasında gözüne yanlışlıkla nane yağı geldi çok acı çekti yıkadım gözünü açamadı uyudu üzerinden serum fizyolojikte damlattım gözünde bir problem yapar mı nane yağı

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar gozumde sorun yok ama goz kapaklarimda kizariklik ve şişkinlik oluyor lutfen önerdiginiz bisey varsa yardimci olursaniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  14. Sabahları zeytinyağına ekmek bandırarak kahvaltımı yaptım. Günlük vitaminimi aldım stargart hastasıyım gözümdeki puslanma nerdeyse yok oldu bilemiyorum psikolojik mi yoksa gerçekten faydalı bir şey mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hangi vitamin ilaçlarını kullamiyisunuz

      Sil
  15. Ben lazer ameliyatı oldum 4sene önce 5.50 numaraydı ameliyattan sonra 50ye düştü şuan ise 2 numara miyopum benim için önereceğiniz bisey varmi yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  16. Uveyt hastasıyım. Gözlerim her geçen gün kapanıyor ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bilmeden yanlış. Bu şey yapmaktan da çekiniyorum. Bu önerisi olan var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmıźı kantaron yağı kullan.1 er damla.bozukluk varsa biraz yakar.göz kapaklarını açar,inşaallah...

      Sil
  17. Sarı nokta var gözümde 5 yıldır iğne oluyorum ne yapabilirim tşk

    YanıtlaSil